WEDSTRIJD F.P. Halle-Gooik - Real Noorderwijk  3 - 0  (2-0)

DATUM 03-03-2017  21:15

DOELPUNTEN 12' Rahou 1-0, 17' Bissoni 2-0, 31' Dujacquier 3-0

VERSLAG Na de zwakke partij vorige week tegen Roselies waren ze er bij Noorderwijken niet gerust in. Op bezoek bij de beste ploeg van België. Twee jaar achter elkaar de dubbel gewonnen en goed op weg om dat over te doen. Er zijn veel wedstrijden die plezanter zijn. En de eerste tien minuten was het duidelijk dat de thuisploeg de klus snel wilde klaren. Noorderwijk kroop achteruit tot tegen zijn doelman en geraakte amper uit de omklemming. Maar in hun doel staat een topper. Morad Talhaoui werd deze week 32 jaar en knokt voor een verbeterd contract. En het moet gezegd, wat hij in de eerste tien minuten uit zijn doel ramde, super. De sterke prestatie van hun doelman gaf zijn medespelers beetje bij beetje moed. En Real kwam uit de omknelling en groeide. Kleine kansjes, mooie uitbraken, de bezoekers voelden de vertwijfeling bij de kampioenen. In de 11e minuut moest Real op voorsprong komen, El Attabi knap vrijgezet en alleen voor doelman Zaramello maar de topschutter doet wat hij dit seizoen zelden doet, hij mist een open goal. Geen 0 – 1 voor Real maar wel direct de 1 – 0. Een knappe aanval van de thuisploeg wordt door spits Rahou binnen getrapt en 1 – 0 op het bord. Halle-Gooik gaat op zijn elan door en legt er een paar minuten later een tweede binnen. Mooiste doelpunt van de match, prachtig gespeeld en afgewerkt door Tietz, 2 - 0. Twee superaanvallen van de Brusselaars en match gespeeld denk je dan. Maar Real was niet verslagen, er werd sterk verdedigd, en de tegenstoten waren gevaarlijk. Toch bleef de 2 – 0 op het bord tot aan de rust, een correcte weergave van de eerste helft.

Na de pauze ging Noorderwijk met een vliegende keeper spelen, gedurfd, maar de wedstrijd kantelde, de bezoekers kregen voldoende kansen. Vijf “echte” kansen telde coach Gessner na de wedstrijd. En die mag je op bezoek bij de beste ploeg van het land niet laten liggen. In de 25e minuut penalty voor Real en Ilias El Attabi achter de bal, maar Zaramello stopt de strafschop. Een sleutelmoment in de match en toch bleven er kansen komen voor de Elmos-boys. Diezelfde El Attabi kreeg kort nadien opnieuw een mooie kans, knap vrij gedraaid maar de poep “te breed gezet”. Lachwekkend maar tegen de topclubs krijg je vaak ook nog een scheidsrechter die denkt dat hij de beste en grootste ploeg een steuntje moet geven. Weer geen aansluitingstreffer en Noorderwijk blijft aanvallen en kansen creëren. Maar scoren lukte vrijdag niet. Onze topschutter zat niet in de wedstrijd, de tegenstrever speelde sterk en met een vliegende doelman weet je dat je kansen weg geeft. Een nochtans sterk spelende Ajouad als vliegende doelman deed een dribbel te veel en een overdreven 3 – 0 op het bord. Faire en knappe wedstrijd om te zien, Halle-Gooik is een topteam, maar Noorderwijk in een goeie dag is ook top. Als de kansen waren benut, als de penalty binnen was geweest, als scheidsrechter Boelen de kleintjes niet benadeeld, als, als, als … een puntje? Het had gekund, ….

Real speelde een zeer knappe partij, uitstekend gestuurd door zijn topcoach Gessner en met Halle-Gooik een (nipt) verdiende winnaar. Volgende week kan Real Noorderwijk zich thuis definitief redden tegen de voorlaatste in de stand, Morlanwelz. Maar we weten ondertussen dat bij de Herentalsenaren de ene week de andere niet is.